Voeding en hardlopen
Ben je op zoek naar goede voeding en hardlopen? Ben je ook de dag na de wedstrijd nog moe? Heb je spierpijn of moeie benen na een hardloop wedstrijd of training?
Dan heb je grote kans dat je dit kunt verbeteren door je voeding aan te passen.
Of je nou een wedstrijd speelt, op je fiets een berg afdaalt of een flink aantal baantjes gaat zwemmen, je lichaam moet een topprestatie leveren. Maar dat valt niet mee als je je zo futloos voelt dat je liever op de bank ligt dan een rondje gaat hardlopen. Veel mensen vinden goede voeding en hardlopen lastig toe te passen, waardoor ze na de wedstrijd of training continue last hebben van snoeptrek. Er zijn steeds meer aantoonbare bewijzen dat een uitgebalanceerde voeding in de sport het verschil kan betekenen tussen winnen en verliezen. Kapitalen worden uitgegeven aan trainingskleding, sportmateriaal, sportvloeren, grasmatten, goede trainers en coaches, waarbij voeding altijd een sluitpost is. Of erger nog, voeding, de brandstof voor het lichaam, geheel niet ter sprake komt. Hoe serieus neem jij jouw voeding en hardlopen? Hier laten we zien hoe sporters hun voedingsgewoonten kunnen veranderen waardoor het herstelvermogen en de prestaties verbeterd kunnen worden.
Als duursporter verbuik je heel veel voedingsstoffen en deze zal je moeten eten zodat je lichaam herstelt.Als je je voeding niet aanpast, is de kans op bovenstaande problemen erg groot.
Direct na een training of wedstrijd is er een 'window' waarin je lichaam alle voedingsstoffen uit je voeding heel snel op kan nemen en naar je spieren kan vervoeren. Hierdoor merk je dat je sneller herstelt en minder last hebt van spierpijn of vermoeidheid. Als je binnen 30 minuten, na een training of wedstrijd, de juiste balans binnen krijgt met eiwitten en koolhydraten wordt dit snel opgenomen. De verhouding zou 1 op 4 moeten zijn. Wil je tijdens de wedstrijd of training beter kunnen presteren is het aan te raden om een lichte, meervoudige, koolhydraat rijke maaltijd voor de training of wedstrijd te nemen.
Wil je een voor jouw samengesteld persoonlijk advies over voeding en hardlopen, vul dan het onderstaande formulier in!
klik hier voor het aanvraag-formulier
Wil je meer algemene informatie over sportvoeding? Klik dan
hier
Ervaring:
Hieronder vindt je ervaringen van mensen die hardlopen in cominatie met voeding.
Breukelen, Paul F. Veth, 47 jaar.
17 oktober 2004 de Marathon van Amsterdam
Graag wil ik het volgende met medesporters delen. En nee, ik neem geen loopje met je.
Sinds jaren ben ik aan het hardlopen. Soms maanden helemaal niet en soms maanden achter elkaar wel. Na de eerste zeven maanden in 2004 pakweg 2 tot 3 keer per week te hebben hardgelopen kwam het idee op om in oktober 2004 mee te doen aan de Marathon van Amsterdam.
Op www.myasics.nl vulde ik mijn gegevens in een draaide een trainingsschema uit. Deze website en geboden mogelijkheden is overigens een absolute aanrader. Anyway, mijn doel was de marathon (42 Km en 195 mtr) binnen de vier uur te lopen. Hierbij had ik de ambitie en stille wens om een tijd van 3 uur en 45 minuten te lopen.
Lees het verhaal hier verder...
Dus wil je meer weten over voeding en hardlopen? Vul dan het
aanvraagformulier
in
Home
>>
Sportvoeding
>>
Voeding en hardlopen
Vertel dit verder..Klik hier
Would you prefer to share this page with others by linking to it?
- Click on the HTML link code below.
- Copy and paste it, adding a note of your own, into your blog, a Web page, forums, a blog comment,
your Facebook account, or anywhere that someone would find this page valuable.
|